Gönderen Konu: Konyar Soyadı Nerden Gelmektedir  (Okunma sayısı 512 defa)

Çevrimdışı kaleli

• Paylaşımcı Üye
Konyar Soyadı Nerden Gelmektedir
« : 19 Mart 2009, 13:16:56 »
 Kimdir Evlâd-ı Fatihan?

Tarih kitaplarımızda ve yerli ansiklopedilerimizde rastladınız mı bu kavrama?

Larousse; “Osmanlı İmparatorluğunda XVII. yy. sonlarına doğru Rumeli’deki Yörükler’den meydana getirilen askeri teşkilat” derken, Britannica; “Osmanlı Devleti’nde Rumeli fatihlerinin çocuklarına ve Rumeli’ye sonradan yerleştirilenlere verilen ad. Çoğu Konya, Karaman dolaylarından olduğu için bunlara ‘KONYAR’ da denirdi.” diyor. Yani öz be öz Müslüman Anadolu Türkü, Ahmet Yesevi Hazretleri’nin Sakarya ve Kızılırmak boylarına düşen asasını Tuna boylarına taşıyan insanlar. Anadolu’yu Türkleştiren ve İslamlaştıran Alperenlerin, fütüvvet ehlinin çocukları.

Nette gezinirken rastladım belki merak eden vardır konyar soyadını ondan dolayı yayınladım
İnsanları Sevmek Kadar Güzel Birşey Yoktur

Çevrimdışı umutmelek

• Paylaşımcı Üye
  • BAZİD YIKILMAYAN TEK KALE
Ynt: Konyar Soyadı Nerden Gelmektedir
« Yanıtla #1 : 20 Mart 2009, 01:58:23 »
bilgilendirme için sağol bence hiç gerek yok boşuna zahmet etmişsin...
zira biliyorsun biz türkleştirilmeye çalışılan anadoludan ve türkçeden başka dili konuşmak vatana ihanettir
mantığından çok acılar çektik..
sanırım ne dediğimi anladın...
türk millliyetçileri veya turancılar alperenler veya veya mhp resmi sitesinde olsaydın eminim çok teşekkür alırdın

ama biliyorsun iyiyle kötü arasında kocaman bir fark var
ADALETİN TERAZİSİ YOKTUR...
TARİH BİRGÜN HERKESİ YARGILAR

Çevrimdışı Bejna04

• Üye
  • **
Ynt: Konyar Soyadı Nerden Gelmektedir
« Yanıtla #2 : 09 Ağustos 2009, 16:24:08 »
selam..kaleli ark bizimle bir görüşünü rastgeldiği bir bilgiyi paylaşmış ama umut melek arak şunuda çok iii biliyoruzkii konyarların yaptıkları burda alkışlanmaz ama ağzıma almayacağım siznde sölediğiniz sitelerde zaten yeterince alkış alıyorlar. demek gerçekten bu bilgi yanlış değilmiş.. bu arada ben,m annemde konyar soyadını taşır.. sevgiler